ElPROJECTE

Des d'un inici, el 4cordes s'ha gestat com una pràctica artística assentada en el si del context escolar i que a través de la col·laboració entre els agents implicats esdevé un element clau que, d'una banda, ens ajuda a comprendre l'art i els seus processos i, de l'altra, genera sinèrgies que contribueixen al canvi social i la cohesió.

 

Així va néixer el projecte 4cordes a l'escola Germanes Bertomeu de Rocafonda (Mataró) l’any 2009 i des de la cooperativa Musicop s’ha ampliat a la mateixa ciutat, a l’Escola Camí del Mig i a Marta Mata. A data d'avui es desenvolupa també a Cabrils (Escoles Mas Maria i l’Olivera), Argentona (Escola Les Fonts), Tarragona (Sant Salvador i Els Àngels) i a Barcelona (Baró de Viver).

L'experiència atén igualment a objectius socials, educatius i artístics. Així, els resultats no només responen a qüestions tècniques instrumentals sinó que tenen una repercussió estretament vinculada al desenvolupament de competències personals i emocionals així com hàbits d'escolta, la comunicació no violenta i el treball en equip.

 

Al projecte 4cordes l'orquestra actua com a motor creatiu que reforça positivament la imatge col·lectiva del grup afavorint així la gestació d'un sentiment d'identitat i incrementant l'autoestima dels seus destinataris, factors decisius per a l'èxit escolar, la convivència i la creació d'oportunitats.

MusicopLogo-blanc-02.png
4cordes

les xifres

6
POBLACIONS

Argentona

Barcelona

Cabrils

Mataró

Tarragona

Santa Maria de Palautordera

9
ESCOLES

Les Fonts

Bernat de Riudemeia

Baró de Viver

Mas Maria

L'Olivera

Germanes Bertomeu

Camí del Mig

Sant Salvador

La Tordera

+ 975

participants

Alumnat de 3r a 1r ESO

Prop del 80% de famílies son de procedència estrangera

10 membres de l'equip

7
PRODUCCIONS
PRÒPIES

Periplus en concert

Tralalà i el globus vermell

El dofí i la lluna

La panera de tresors

Ocell de pau

Ubuntú

Amina

l'Equip

Projecte 4cordes Escola Sant Salvador

Graduada amb menció d’honor en interpretació de violoncel clàssic, amb segon instrument violoncel barroc per la Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Postgraduada en PGCert Performance Teaching a la Guildhall School of Music and Drama, London (GSMD). Membre de la seu neerlandesa de l’Associació Europea de Professors de Corda (ESTA Nederland). Actualment és professora de violoncel a diverses escoles de música i forma part de l’equip de 4cordes a l’escola Sant Salvador.

_edited.jpg

Projecte 4cordes Escola Bernat de Riudemeia

Titulada Superior en Música en l'especialitat de Musicologia (ESMUC) i graduada en Filosofia (UB) amb estudis de violí clàssic (ESMUC), jazz i modern (Taller de Músics). Actualment és membre del grup de música Roba Estesa i professora de Musicop en el projecte 4 cordes i en l’Escola de Música del Masnou. 

_edited.jpg
ángela guillén
clàudia garcia
Laia_edited.jpg

Projecte 4cordes Escola Camí del Mig

Doctora en Desenvolupament Cultural Comunitari (URL), Màster en Gestió Cultural (UB), Titulada Superior en Música en l’especialitat de Pedagogia de l’Instrument (ESMUC) i postgraduada en Desenvolupament Cultural Comunitari (UAB). Especialitzada en lideratge i facilitació d’equips (formació en PNL, Coach i Teachers Empowered). Actualment dirigeix l’àrea de “Música i Comunitat” de Musicop i de l’Escola Municipal de Música de Mataró. Codirigeix Comusitària i és docent en diferents postgraus i en la formació "Deforma't".

_edited.jpg
jesús valls

Projecte 4cordes Escola Sant Salvador

Titulat Superior de Música en l'especialitat d'interpretació del Violoncel (CSMA). Actualment es professor de violoncel al projecte 4 Cordes, a l'EM l'Orfeó Lleidatà, a l'EM Arts Musicals, a l'EM Unió Filharmònica, i a les Escoles de Música i Conservatoris La Lira Ampostina i l'Intèrpret. També es membre de l'Orquestra de Càmara de Tortosa, de la Camerata Granados i del grup Keila.

laia serra
núria puigbò

Projecte 4cordes Escola Baró de Viver

Titulada Superior en Violoncel.
Cursos de post-grau de Violoncel
històric al Conservatori d'Amsterdam
i Milà. És professora al projecte
4cordes-Musiop. Membre del
grup Reflexes i col·labora en les
millors orquestres i grups de cambra
d'interpretació històrica del país.

Projecte 4cordes Escola Sant Salvador

Titulada Superior en Pedagogia de
l’instrument per l’ESMUC en
l’especialitat de violoncel. Màster
en Educació Emocional per l’EQBS.
És professora al projecte
4cordes-Musicop i professora de
violoncel i agrupacions a l’Escola Municipal de
Música d’El Morell.

roser àvila
estela benita

Projecte 4cordes Baró de Viver, L'Olivera i Mas Maria

Llicenciada en l’especialitat de violí per l’Esmuc. Becada pel CONCA per a cursar estudis de perfeccionament al Reial Conservatori de La Haia (Països Baixos), on també cursa el Màster en Pedagogia de la

Música d'acord amb la filosofia Kodaly.
Actualment és professora de violí i conjunts a l'Escola Municipal de Música de Mataró, del projecte 4cordes de Musicop
i de Riborquestra. Com a intèrpret, participa en diferents orquestres i conjunts de música de cambra.

_edited.jpg
toni corrales

Projecte 4cordes La Tordera

Màster de professorat de secundària (UVic), Titulat Superior en interpretació de viola (Cons. Sup. del Liceu) Diplomant en Fisioteràpia (UAB), fundador i membre actiu de la cooperativa cultural folk you.

marçal Pàmies

Projecte 4cordes Escola Les Fonts, Bernat de Riudemeia, Camí del Mig i Germanes Bertomeu (dins del projecte Escoles Orquestrals)

Titulada Superior en Pedagogia per l’ESMUC en

l’especialitat de viola. És professora al projecte 4cordes-Musicop i professora de violí i viola. Ha participat en diverses orquestres com la JOCG, la JOSV o la JOCXXI, així com el Quartet Colors, entre d'altres. 

mariona ustrell

Projecte 4cordes Escola Les Fonts i Bernat de Riudemeia

Titulada Superior en Pedagogia per l’ESMUC en

l’especialitat de viola. És professora al projecte 4cordes-Musicop i professora de violí i viola. Ha participat en diverses orquestres com la JOCG, la JOSV o la JOCXXI, així com el Quartet Colors, entre d'altres. 

LES VEUS

“Als concerts em sento content d'arribar a tot el barri.” 

 

El SUPORT

A tots els Ajuntaments i equipaments dels municipis on realitzem el projecte i a aquelles empreses i entitats que ens doneu suport,

moltes gràcies.

El nostre reconeixement més sentit a qui ens fa confiança cada dia, les famílies i professorat de les escoles del 4cordes perquè feu que siguem una tribu educativa capaç de fer realitat el món on ens agradaria viure.