top of page

ElPROJECTE

Des d'un inici, el 4cordes s'ha gestat com una pràctica artística assentada en el si del context escolar i que a través de la col·laboració entre els agents implicats esdevé un element clau que, d'una banda, ens ajuda a comprendre l'art i els seus processos i, de l'altra, genera sinèrgies que contribueixen al canvi social i la cohesió.

 

Així va néixer el projecte 4cordes a l'escola Germanes Bertomeu de Rocafonda (Mataró) l’any 2009 i des de la cooperativa Musicop s’ha ampliat a la mateixa ciutat, a l’Escola Camí del Mig i a Marta Mata. A data d'avui es desenvolupa també a Cabrils (Escoles Mas Maria i l’Olivera), Argentona (Escola Les Fonts), Tarragona (Sant Salvador i Els Àngels) i a Barcelona (Baró de Viver).

L'experiència atén igualment a objectius socials, educatius i artístics. Així, els resultats no només responen a qüestions tècniques instrumentals sinó que tenen una repercussió estretament vinculada al desenvolupament de competències personals i emocionals així com hàbits d'escolta, la comunicació no violenta i el treball en equip.

 

Al projecte 4cordes l'orquestra actua com a motor creatiu que reforça positivament la imatge col·lectiva del grup afavorint així la gestació d'un sentiment d'identitat i incrementant l'autoestima dels seus destinataris, factors decisius per a l'èxit escolar, la convivència i la creació d'oportunitats.

MusicopLogo-blanc-02.png
4cordes

les xifres

6
POBLACIONS

Argentona

Barcelona

Cabrils

Mataró

Tarragona

Santa Maria de Palautordera

9
ESCOLES

Les Fonts

Bernat de Riudemeia

Baró de Viver

Mas Maria

L'Olivera

Germanes Bertomeu

Camí del Mig

Sant Salvador

La Tordera

+ 975

participants

Alumnat de 3r a 1r ESO

Prop del 80% de famílies son de procedència estrangera

10 membres de l'equip

7
PRODUCCIONS
PRÒPIES

Periplus en concert

Tralalà i el globus vermell

El dofí i la lluna

La panera de tresors

Ocell de pau

Ubuntú

Amina

l'Equip

clàudia garcia

El projecte 4cordes s’emmarca dins de l'Àrea de Comunitat de la cooperativa Musicop integrada per persones amb experiència en l'àmbit del Desenvolupament Cultural Comunitari, que treballa des de la investigació i la recerca educativa, produint i creant una metodologia i una formació específica per desenvolupar els projectes. Compta amb un equip de professionals que s’han format en àmbits diversos per donar resposta a les necessitats concretes de cada context. Alhora, compta amb una llarga experiència en aquest camp tant pel que fa al pensament i la visió educativa d’aquesta tipologia de projectes com en el seu disseny, implementació i avaluació de les propostes. A l’actualitat el projecte 4cordes es desenvolupa a 6 municipis del territori català, a 8 escoles de primària i amb un equip conformat per 12 professionals que treballen de forma col·laborativa, transversal i coordinada per oferir les millors eines pedagògiques, recursos de l’àmbit de l’educació emocional i per incidir de forma positiva en el context immediat dels projectes.

LES VEUS del 4cordes

“Als concerts em sento content d'arribar a tot el barri.” 

 

El SUPORT

A tots els Ajuntaments i equipaments dels municipis on realitzem el projecte i a aquelles empreses i entitats que ens doneu suport,

moltes gràcies.

El nostre reconeixement més sentit a qui ens fa confiança cada dia, les famílies i professorat de les escoles del 4cordes perquè feu que siguem una tribu educativa capaç de fer realitat el món on ens agradaria viure.

bottom of page