ElPROJECTE

Des d'un inici, el 4cordes s'ha gestat com una pràctica artística assentada en el si del context escolar i que a través de la col·laboració entre els agents implicats esdevé un element clau que, d'una banda, ens ajuda a comprendre l'art i els seus processos i, de l'altra, genera sinèrgies que contribueixen al canvi social i la cohesió.

 

Així va néixer el projecte 4cordes a l'escola Germanes Bertomeu de Rocafonda (Mataró) l’any 2009 i des de la cooperativa Musicop s’ha ampliat a la mateixa ciutat, a l’Escola Camí del Mig i a Marta Mata. A data d'avui es desenvolupa també a Cabrils (Escoles Mas Maria i l’Olivera), Argentona (Escola Les Fonts), Tarragona (Sant Salvador i Els Àngels) i a Barcelona (Baró de Viver).

L'experiència atén igualment a objectius socials, educatius i artístics. Així, els resultats no només responen a qüestions tècniques instrumentals sinó que tenen una repercussió estretament vinculada al desenvolupament de competències personals i emocionals així com hàbits d'escolta, la comunicació no violenta i el treball en equip.

 

Al projecte 4cordes l'orquestra actua com a motor creatiu que reforça positivament la imatge col·lectiva del grup afavorint així la gestació d'un sentiment d'identitat i incrementant l'autoestima dels seus destinataris, factors decisius per a l'èxit escolar, la convivència i la creació d'oportunitats.

MusicopLogo-blanc-02.png
4cordes

les xifres

5

POBLACIONS

Argentona

Barcelona

Cabrils

Mataró

Tarragona

8

ESCOLES

Les Fonts

Baró de Viver

Mas Maria

L'Olivera

Germanes Bertomeu

Camí del Mig

Sant Salvador

Els Àngels

+ 975

participants

Alumnat de 3r a 6è

Prop del 80% de famílies son de procedència estrangera

8 membres de l'equip

6

PRODUCCIONS

PRÒPIES

Periplus en concert

Tralalà i el globus vermell

El dofí i la lluna

La panera de tresors

Ocell de pau

Ubuntú

l'Equip

Postgrau en Mediació Artística (UB), Grau en Educació Social (UOC) i Títol Superior de Piano - especialitat Pedagogia (Conservatori Superior del Liceu). És professora del projecte 4cordes - Musicop, professora de l'Escola Municipal de Música de Premià de Mar i de l'Escola de Música Casp. Membre de la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC). 

clara cuadern
carmesina pons

Graduada a l’ESMUC amb el Títol Superior de
Música, especialitzada en pedagogia de
l’instrument. Violista a l’Orquestra Simfònica
de Peñíscola i cantant al grup Mousse de
Parrús. Actualment treballa com a professora
de viola a l’EMMMataró i al projecte 4cordes
de Musicop. A més, s’està formant a través
del Màster en Gestió Cultural per la UOC.

Doctora en Desenvolupament Cultural Comunitari (URL), Màster en Gestió Cultural (UB), Titulada Superior en Música en l’especialitat de Pedagogia de l’Instrument (ESMUC) i postgraduada en Desenvolupament Cultural Comunitari (UAB). Especialitzada en lideratge i facilitació d’equips (formació en PNL, Coach i Teachers Empowered). Actualment dirigeix l’àrea de “Música i Comunitat” de Musicop i de l’Escola Municipal de Música de Mataró. Codirigeix Comusitària i és docent en diferents postgraus i en la formació "Deforma't".

noemí rubio

Títol Superior en Pedagogia del’Instrument (ESMUC), Llicenciatura en Història de l’Art (URV) i Postgrau en Desenvolupament Cultural Comunitari (UAB). Especialitzada en Dalcroze, Soundpainting i facilitació de grups. Codirectora de Comusitària, professora del projecte 4cordes - Musicop i de l'Escola Municipal de Música del Morell. Membre de Bcn Filharmonia i de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.

laia serra
núria puigbò

Titulada Superior en Violoncel.
Cursos de post-grau de Violoncel
històric al Conservatori d'Amsterdam
i Milà. És professora al projecte
4cordes-Musiop. Membre del
grup Reflexes i col·labora en les
millors orquestres i grups de cambra
d'interpretació històrica del país.

Titulada Superior en Pedagogia de
l’instrument per l’ESMUC en
l’especialitat de violoncel. Màster
en Educació Emocional per l’EQBS.
És professora al projecte
4cordes-Musicop i professora de
violoncel i agrupacions a l’Escola Municipal de
Música d’El Morell.

roser àvila
estela benita

Llicenciada en l’especialitat de violí per l’Esmuc. Becada pel CONCA per a cursar estudis de perfeccionament al Reial Conservatori de La Haia (Països Baixos), on també cursa el Màster en Pedagogia de la

Música d'acord amb la filosofia Kodaly.
Actualment és professora de violí i conjunts a l'Escola Municipal de Música de Mataró, del projecte 4cordes de Musicop
i de Riborquestra. Com a intèrpret, participa en diferents orquestres i conjunts de música de cambra.

nil barutel

Graduat pel Conservatori Reial de Brussel·les (Bèlgica) en interpretació del violí i Màster Universitari en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra i The Johns Hopkins University. Actualment, a més de professor del projecte 4cordes i de l'Escola Municipal de Cabrils, treballa al Centre de Música i Escena per la Inclusió Social Xamfrà i compagina la coordinació de l’Associació Riborquestra amb la gestió i consultoria en projectes culturals. 

LES VEUS

“Als concerts em sento content d'arribar a tot el barri.” 

 

El SUPORT

A tots els Ajuntaments i equipaments dels municipis on realitzem el projecte i a aquelles empreses i entitats que ens doneu suport,

moltes gràcies.

El nostre reconeixement més sentit a qui ens fa confiança cada dia, les famílies i professorat de les escoles del 4cordes perquè feu que siguem una tribu educativa capaç de fer realitat el món on ens agradaria viure.